Тавани

че драматичното катедралата и сводести тавани, използвани от района на Чикаго строители у дома стават всеки по-висок. What`s новини днес е, че средната тавана в много местни домове се покачва до нови висоти.

Докато високи-стан тавани остават популярни за дневни или фамилни стаи в Чикаго area`s нови жилища, тенденцията в обичай жилища тези дни е да имат по-високи плоски тавани във всички помещения на къщата.

Много по поръчка и semicustom строители поставят тавани-вместо 9- или 10-футови на стандартните 8-футови тези,-цяла нови жилища, за да ги изглежда по-просторна и милостив.

Купувачите на персонализирани домове изглеждат склонни да харчат допълнително пари, за да се сложи допълнително крак или два от въздуха над главите им. И в много случаи they`re избора за тавани, които са по-официално от широко отворената-пространства изглежда, че Калифорния популяризиран през 1960.

„ We`re се измъкне от катедралата тавани и други стилове като сводеста и декоративен, „ каза обичай строител Ричард Faltz. „ Повечето от нашите нови жилища са с участието на 9- или 10-футови тавани на втория етаж и 10- до 12- крак тавани на първо ниво, „ каза Faltz, президент на Oswego-базирани Primus Corp.

„ Дори мазета стават тавани 9-футови днес, „ продължи той.

Персонализирана строител Joseph DePaulo съгласи. На базата в Naperville, DePaulo каза повечето домове той изгражда днес имат по-малко от наистина високи тавани популярни преди няколко години, но по-умерено високи тавани.

„ Хората откриват, че таван на 18- или 20-крак-висока катедрала е само ехо камера, „ каза DePaulo, президент на DePaulo Строителите Inc.

„ Днес, аз по-често се изгради 12- до тавани 14-футови, които са малко по-необичайно. Хората изглеждат по-заинтересовани в създаването уютни пространства, и в с тавани 9- или 10-футови в цялата къща, „ обясни той.

DePaulo изчислява, че пускането тавани 9-футови на първия етаж на къща с 2000 до 3000 квадратни подножието ще добави най-малко $ 2000 до $ 4000 до цената на дома.

Персонализирана строител Carl Bongiovanni Изчислено е, че от 3000 квадратни подножието къща с тавани 9-футови, както на първия и втория етаж на означава $ 10,000 на допълнителни разходи за труд и материали.

„ Вие сте основно повишаване на покрива два крака, ако се добави допълнителен крак на всеки етаж, „ каза Bongiovanni, президент на Bongi Corp. развитие „ Трябва допълнителни материали вътре и out.„
Основният разход идва от допълнително гипсокартон. Тъй като всеки лист от гипсокартон е четири фута висок, това отнема три листа за покриване на стената девет фута. Екстра труда е необходимо да се намали горния лист и лента шев между втория и третия лист от гипсокартон.

Тенденции в височини на тавана, като заложили на дамските мода, са циклични в природата. тавани Дванадесет-футови бяха, разбира се, популярни от своя страна-на-на-ти век Викториански и Queen Anne архитектура.

„ Исторически погледнато, повечето тавани са 12 фута или по-висока, докато Втората световна война, „ каза архитект Ал Блум.

„ С появата на производствения корпус, височина на тавана падна, защото беше по-бързо да се изгради жилища с плоски, борсови компоненти, „ каза Блум, изпълнителен вицепрезидент на Oakbrook Тераса-базирани Балсамо / Olson група.

След Втората световна война, драматични таван обем стилове-като катедрала, сводести и декоративен-излезе на мода в Калифорния. Тези стилове тогава станаха популярни с местните купувачи на жилища, които харесаха съвременното им усещане и атмосфера.

„ Тавани Година взеха вече да закачат в Чикаго, защото на Midwest консерватизъм, „ каза Норман Hassinger, президент на Hoffman Group, базирана в северозападната крайградски Schaumburg. „ Но след като те са били приети, те се разпространяват като горски пожар.

„ Хората използват, за да вземе тавани за даденост, но сега купувачите искат секси и драматични тавани, „ Hassinger каза, добавяйки, че катедрала и сводести тавани са стандартни във всички 14 актуални разработки Хофман.

Таванът на катедрала всъщност датира от средновековни готически църкви, и се отнася до всеки висок таван, който достига своя връх център на равни разстояния от двете стени.

Сводести тавани, които са възникнали в древен Рим, приличат на половин исполин връх те са образувани от един ъгъл на тавана, че conects един кратък стена с по-висок един.

Декоративен тавани също идват от римската архитектура, и разполагат с потъналия триъгълен панел в горната част на стената, която може да побере укрепена осветление или рафт растение.

Обемът на термин се отнася до всички тавани, които са по-високи от стандартните, включително катедралата, сводести и декоративен.

Тавани, до голяма част, са продиктувани от house`s линия на покрива. Gables извън ще позволят катедрални тавани в рамките; хип-покрива на грузински стил може да бъде подходящ за декоративен тавани за спални, разположени в края на горния етаж.

Тъй като Катедралата и сводести тавани са станали нещо обичайно в ход нагоре house`s хола и семейна стая, строители поставят тавани обем в различни стаи на къщата и преследват по-необичайни стилове.

В Park клуб Highland, в северната крайградски Highland Park, луксозни домове често включват двуетажни бани.
Google Преводач за фирми:Преводачески инструментариумПреводач на уебсайтовеТърсене на световни пазари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *