Перфектния таван

Пространствата ние заемат форма кои сме и как да се държим. Това има сериозни последствия за нашето психическо благополучие и творчески резултати. Като се има предвид, че много от нас прекарват години работи в една и съща стая, или дори по едно и също бюро, че има смисъл да се организират и да се оптимизира, че пространството по възможно най-полезните начини.


Когато става въпрос за изграждане на вашето работно място, можете да се стреми към модерния вид и лек удар през някои интериорни списания, или да оставите науката за употреба на пътя. Въз основа на последните открития психология и Neuroscience, ето няколко прости и ефективни стъпки можете да предприемете, веднъж за да се подобри производителността си в продължение на години:

Вземете собственост на вашето работно място

Самият акт на вземане на собствените си решения за това как да се организира работното си пространство има овластяване ефект и е свързана с подобрена производителност.

Крейг Найт, директор на консултантската Identity Реализация на работното място, показа това в 2010 проучване с Алекс Хаслам, включваща 47-офис работници в Лондон. Тези работници получиха възможност да се организира малък офис с най-много или няколко растения и снимки, тъй като те искаха бяха до 32 процента по-продуктивни, отколкото други не дават този контрол. Те също така идентифицира повече с техния работодател, е знак за повишена ангажираност с усилията на екипа и повишаване на ефективността.

Ако сте един офис мениджър това подсказва, че трябва да даде своя персонал като много данни за дизайна на офиса им и незабавно работното пространство, колкото е възможно. Много компании дори дават на служителите си малка сума пари, за да представи своето пространство. Алтернативно, ако сте креативни в офис с отворен план, се опитват да намерят начини да направи своя отпечатък върху вашия непосредствено обкръжение. Дори и най-прост използването на ПИН-борда да публикувате вашите собствени снимки и съобщения, може да ви помогне да се чувствате, че пространството е ваш с произтичащите от това ползи за работата си.

Изберете заоблени мебели и го организира разумно

Ако имате лукса на проектиране на вашия собствен работно пространство, помислете за избор на оформление и обзавеждане, което е извита и закръглена, а не рязко и направо остриета. Създаването на тази среда е свързано с положителни емоции, които се знае, че са от полза за творчество и продуктивност (допълнителен бонус: има и по-малко шанс за удар с лакът или коляно на остър ъгъл).

В 2011 проучване, стотици undergrads разглеждали компютърно генерирани снимки на стая интериор и оцениха тези, пълни с криволинейна (закръглено), за разлика от праволинейни, мебели, както по-приятен и привлекателно. Друго проучване от тази година установи, че хората оцениха извити, заоблени среди като по-красива, отколкото прав-хладни праволинейни среди и че закръглените пространства задействани повече активност в областите на мозъка, свързани с награда и естетическа оценка.

Тази разлика между прави ръбове и криви се простира и върху начина, по който се организира нашите мебели. Очевидно, крал Артур е за нещо: да седи в кръга провокира колективен начин на мислене, докато седи в прави линии предизвиква чувство на индивидуалност – нещо си струва да мисля за по следващата си среща, ако искате да се насърчи отбор сближаване.

Един коментар към “Перфектния таван”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *