Вентилатор на тавана

Таван фенове продължават да ви охлади през лятото и ще помогне да циркулира топъл въздух през зимата. Те ви позволяват да използвате по-малко климатик и отопление на закрито, което означава по-малки месечни сметки за енергия, и тяхното нежен бриз е идеален за веранда или друго външно пространство. Изберете правилния вентилатора за вашите нужди, като отговорите на няколко прости въпроса.


Колко е голям Космоса? Размерът на вентилатора да купите, ще зависи от размера на пространството, което трябва да се охлади. Като общо правило, използвайте таблицата по-долу, за да се определи размера на вентилатора.
Стая Размер | Fan Size 10 „х 10“ | 36 „15“ × 15 „| 42“ -44 „20“ × 20 „| 52“ -54 „по-голям от 20“ х 20 „| 56“ +
Ако имате намерение да се инсталира на вентилатора в една спалня, детска стая или друга тиха стая, помислете за закупуване на фен, който е един размер по-голям от предложено по-горе. По-голям фен работи при по-ниска скорост – следователно по-тихо – може да се движи със същото количество въздух, както е по-малък вентилатор работи при по-висока скорост.
Фенове, инсталирани на високи тавани изискват разширение пръчки, така че те ще се мотае в правилната височина.
Искате ли Light? Можете да си купите с вентилатор на тавана, с или без привързаност осветление, често се нарича „светлина комплект“ върху опаковката. Някои от феновете, които първоначално са били закупени без светлинни комплекти могат да са един добавени по-късно.
опции за осветление включват единични и мулти-крушка тела. На стилове и размери варират в широки граници. Ако инсталирате вентилатор на тавана, с лека, най-добрата идея е да се използват кабели, който контролира вентилатора и светлината отделно, с помощта на двоен ключ. По този начин можете да включите светлината в стаята и изключва без да се засяга използването на вентилатора.
Изберете фен с осветително тяло с еднократна крушка или осветително тяло мулти-крушка.
Какви са съображенията Декор?
Ти никога няма да направи с вентилатор на тавана напълно не-забележимо, но има начини да се намали визуалното проникване. Ако имате бели тавани, изберете един изцяло бял фен без светлина комплект и да използвате опцията за флъш-байонет. Тихи вентилатори също са по-малко натрапчиви, така считат, закупуване на по-висок клас вентилатор с по-тих мотор или инсталирането на по-голям вентилатор, който може да се движи с по-ниска скорост.
А просто фен прелива в тавана, докато по-щателна фен може да бъде визуален центърът на стаята.
Ако искате да се вземе обратната стратегия, направи тавана вентилатор централен елемент на стаята. Фенове са на разположение в по-широк избор на метални облицовки и блейд цветове. Някои примери:
Blade Colours | Metal облицовки Браун | Бронзов Oak | Iron Walnut | Brass Cherry | Pewter Redwood | Chrome White | бял
Много единици имат обратими остриета, които предлагат повече от един финал – например, череша, от една страна, и клен, от друга. Хардуерът и фитинги се предлагат в голямо разнообразие от стилове, за да се поберат всички декор и специални вентилатори в теми като бейзбол и баскетбол могат да работят добре в стаята на детето или стая за игри.
Вътре или вън? Ако инсталирате вентилатора на верандата или друга извън пространството, купуват фен специално направени да излизат навън. Тя ще устои на времето по-добре от закрит тип. Не инсталирайте редовен вътрешен вентилатор навън. Какво Екстри са на разположение?
Някои фенове идват с дистанционно управление, което ви позволява да се променя скоростта на вентилатора или да го включвате и изключвате от стол или легло.
Ако си фен ще се контролира предимно с помощта на разтегателен веригата върху тялото на самия вентилатор, купуват разширител на веригата и декоративна притегляне, което ще направи по-лесно да се достига и хваща.
Ако стаята е L-образна форма или по друг начин не-правоъгълна, купуват два по-малки фенове за различните секции на стаята.
Как Висока са максималните стойности? За да бъде максимално ефективна, вентилатор на тавана трябва да бъде 7 1 / 2′-8 „от пода. Много по-висока и ефекта на движението на въздуха е загубено, много по-ниска и има опасност от нараняване.
Стая с ниски тавани изисква фен бъде „скрит монтаж“ по-близо до тавана от нормалното. Повечето фенове, продавани днес включват хардуер за вграждане. Някои специални фенове са направени, за да се инсталира дори по-близо до тавана, отколкото редовно вграждане.
Стая с много високи тавани, особено сводести тавани, има нужда от вентилатор, който се монтира на определяне на прът. Пръчиците са с различни дължини, за да се настанят тавани с различна височина. Повечето фенове, продавани днес могат да бъдат монтирани върху надолу-пръчка, но пръчката и хардуера трябва да се закупи отделно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *